Dybwad-Kotte-Stakset
Dybwad-Kotte-Stakset Fotballegender: Gynnar Dybwad (tv.) Arne Kotte og Edgar Stakset var markerte profiler for SI&FK. (Foto: Trønder-Avisa [1985])
Idrettsforening, stiftet i 1910, med fotball som en dominerende idrett. Hadde sin fotballstorhetstid på 1960-tallet med sølv i eliteserien.

Stiftet 29. mai 1910. Het Stenkjær Fotboldklub da den ble stiften. Fikk navnet Steinkjer Idretts- og Fotballklubb i 1921 da den ble slått samme med Steinkjer idrettsforening og ble en allidrettsklubb. Fotball har alltid hatt en dominerende rolle i klubben. Drakt: gul trøye, svart bukse.

Storhetstid i 1961/62
Steinkjer Idretts- og Fotballklubb hadde sin storhetstid i 1961/62. Da tok klubben sølv i maratonserien. Samme sesong hadde klubben åtte spillere på landslagene. Til sammen har Steinkjers fotballag spilt åtte sesonger i den øverste divisjonen. Fem ganger har de gul-svarte vært i Cupens semifinalen – 1961, 1970, 1976, 1977 og 1983. I tillegg har de endt sju ganger i kvartfi­nalen.

Ulike baner
SI&FKs første fotballbane var på Øver-Sannan, like nedenfor kirkegården (det som i dag er parkeringsplass for Høgskolen i Nord-Trøndelag). I 1922 fikk man ny bane på Nedre-Sannan (sør for meieriet, der hvor det i dag er bensinstasjon og parkerings­plass).

Gressbane i 1952
Den 29. juni 1952 kunne Steinkjer Idretts & Fot­ball klubb ta i bruk gressbanen på Guld­bergaunet. Motstanderen var Wiener Sportsclub fra Østerrike.

På landslaget
Gunnar Dybwad var den første fra SI&FK som spilte på A-landslaget. Han debuterte 15. mai 1951 mot England. Totalt spilte Dybwad 27 A-landskamper og 7 B-landskamper.

Arne Kotte debuterte på landslaget i 1953 da Norge slo Finland 4-1 i Helsin­ki. 19 A-landskamper, 1 B-landskamp og 3 U-landskamper ble det på Kotte. Dy­bwad og Kotte spilte fem ganger sammen på A-landslaget. De spilte en legendarisk kamp i 1956 i København da Norge slo Danmark 3-2.

Edgar Stakset spilte 26 A-landskamper totalt. Han debuterte i 28. august 1960 mot Finland. Norge vant 6-3. Olav Håkon Blengsli spilte to A-lands­kamper. Første gang i 1962; den andre i 1964.

Åtte nasjonale spillere samtidig
I 1962 hadde Steinkjer åtte spillere på ulike landslag: Øyvind «Calle» Dahl, Roar Eidem, Oddmund Bjørge, Edgar Stakset, Jan Forness, Jens Roselund, Olav Håkon Blengsli og Øystein Verstad.

Videre har Jann Samstad, Paul «Stubben» Brandt­zæg, Carl P. Lian, Øyvind Nilsen, Stein E. Furuli, Bjørn Johnsen, Geir Mediås, Torbjørn Skjerve, Lars Erik Nilsen, Geir Ramsøy. Bjørn Johnsen og Stein Egil Furuli hatt representasjonsoppga­ver på et eller flere landslag.

I tillegg har Steinkjer-gutter representert i lands­lagstrøya, men i perioder hvor de har spilt for andre klubber. Tor Brevik og Joar Vaadal er to eksempler.

Avviklet
Avviklet 9. mars 1988. Fortsatte som Steinkjer Fotballklubb, Steinkjer Håndballklubb, Steinkjer Friidrettsklubb og Steinkjer svømme- og livredningsklubb.

Kilde: Steinkjerleksikonet.no