UNNGÅ LYSKESKADER

Dette innholdet er i sin helhet hentet fra www.skadefri.no:

STYRKE- OG BALANSETRENING FOR HELE KROPPEN

En strekkskade i lysken, muskulaturen på innsiden av låret eller nedre del av magemusklene der de fester ned mot bekkenet, kan skje plutselig ved et eksplosivt spark eller ved oppremsning av en spurt, eller kan kjennes som en kronisk smertetilstand i området.

Det er absolutt mulig å unngå lyskestrekk. Det programmet vi viser deg her er laget for å forebygge strekkskader i lysken. Med disse treningsøvelsene både varmer du opp og styrker lyskemuskulaturen og den stabiliserende muskulaturen omkring bekkenet.

Utøvere med tidligere strekkskader i lysken bør gjennomføre dette programmet med styrke- og balansetrening etter ’3-8’-regelen, det vil si tre ganger i uken i minimum åtte uker for å bli bra igjen.

Øvelsene egner seg også som styrketrening av mage-, rygg og lårmuskulaturen, samt balansetrening for å bedre mage-rygg- og kne-ankelstabilitet. Øvelsene gir deg også en fin anledning til å variere treningen. Bruk fantasi og det utstyret du har tilgjengelig, og tilpass øvelsene til ditt nivå.

Til høyre finner du en pdf med øvelser du nettopp har sett på video for å unngå lyskeskader. Disse kan du printe ut og ta med i treningsbaggen.

Pål Anders Dahl
Sportslig leder
06.04.2013

Generalsponsor
Hovedsponsorer
Bli sponsorAlle sponsorer