Her er så underligt …

Jeg ser, jeg ser …
Jeg er visst kommet på en feil klode!
Her er så underligt …

4. mars 2020: Sesongstart.  God følelse. Et svar på treningsjobben som er gjort.

8. mars 2020: Ryddig overskuddseier. Vi er der vi skal være.

8. mars 2020: Sliteseier. Godt å se at vi kan avgjøre kamper som står og vipper.

Samtidig kjenner vi på uro. Dette viruset. Vil det få konsekvenser for oss? Garderobeoppholdet er ikke lengre en høyst nødvending og den høflige og vanligvis så trivelige håndhilsningen oppleves som ubekvem og nervøs.

J13 og J15 spiller en kamp. J17 spiller tre kamper. G13 spiller en kamp, G14 spiller to kamper og G16 spiller en kamp. Alle kampene spilles mellom 3. og 8 mars. Treningene mandag, tirsdag, onsdag og torsdag går som normalt. Så kommer den viktige og helt riktige beskjeden; Full stans i all aktivitet. Norge stenges ned i et forsøk på å hindre ukontrollert massespredning. 

Spillerne får beskjeden og  skjønner alvoret. Nå er det egentrening og ukentlige digitale møter med trenerne og medspillere som gjelder. En uke blir til mange uker, men motivasjonen holdes oppe av positive spillere og kreative trenere som virkelig vil komme igjennom denne perioden. Vi står den av!

Endelig åpnes det for fellestreninger under strengt smittevern. Fortsatt viktig og helt riktig. Klubbledelsen jobber intens og legger til rette. Spillere og trenere møter på første trening med høye skuldre og full fokus på oppgavene. Fem i hver bås. God avstand. Ingen nærkontakt. Vasking av utstyr. Foreldre inn  på feltet for å sikre gode rutiner. Utrolig godt å trille ball igjen – å smile til lagkompisen som er to båser unna. Selvfølgelig ingen samling før og etter trening. Rett hjem i hver sin bil og sin egen dusj. Igjen blir en uke til flere. Igjen gjør både spillere, trenere og foreldre en formidabel innsats. Dette mestrer vi!

Så åpnes det for trening med større grupper. Herlig å bli kvitt franskgjerdene mellom femmerbanene. Fortsatt god avstand og ingen nærkontakt. Øvelsesbanken kan utvides og oppdateres i forhold til nye regler. Ja, vi er på veg tilbake!

1. juni får barn og ungdom første den første lønnen for strevet. Det åpnes for fullkontakt på trening med treningsgrupper på 20. Vi er i ferd med å klare det!

Våre seniorlag må fortsatt kjøre treninger uten fullkontakt. De vil  også klare det!

I hele denne perioden har vi virkelig fått kjenne på hvor stødig, god og viktig breddefotballfamilien vår er. Klubben er ingenting uten spillere, trenere, støtteapparat forelde og administrasjon som i felleskap tar samfunnsansvar og går foran i den underlige tiden vi nå opplever.

Det vi ønsker nå er at tilliten vi har vist oss verdig kan gi oss litt mer. Gi spillerne noe å glede seg til. Gi trenerne nye utfordringer og foreldrene muligheten til å fyre opp vaffeljernet. Vi ønsker oss treningskamper mot lokale lag i sommer og vi ønsker oss beskjed om seriestart tidlig i august.

Er det for mye å be om?

Klubb- og lagsutvikler, Andreas Holmberg

Steinkjer fotballklubb

Generalsponsor
Hovedsponsorer
Bli sponsorAlle sponsorer