Keepertreningene for jentene starter igjen, med ny keepertrener

Damelagets keeper Marte Aasen, skal også delta på keepertreningene

Damelagets keeper Marte Aasen, skal også delta på keepertreningene. Foto: Alex Holmsve

SFK kommer igjen i gang med keepertrening for jentene fra 12 år og oppover til senioralder.
Klubben ønsker et større fokus på jentekeepere å at dette skal være med på å utvikle keepere samt det skal dannes et miljø på keepersiden og at dette kan bli et tiltak som gjør at flere jenter ønsker å være keeper. Nikolai Bremset fra Skatval som bor på Steinkjer har tatt over jobben som keepertrener på jentesiden, han er også keepertrener på Damelaget. Nikolai har C-Lisens som trener og spiller enda aktivt som keeper på Egge herrelag.

Bak f.v : Lill Røliaunet, Marte Aasen Forran: Nikolai Bremset

Foto: Alex Holmsve

Noen av keeperne er Marte Aasen (t.h) som til daglig er keeper på Damelaget som skal være med på dette tiltaket, også Lill Røliaunet (t.v) som til daglig er keeper på J17 skal delta. Også flere jenter i  fra klubben i flere aldre skal delta på tiltaket som skal være en gang per uke.

Kenneth Hoseth som er sportslig leder på jente/damesiden synes dette tiltaket er glimrende.
«Det har blitt mer fokus på keepere de siste årene, det å ha et tilbud som gjør at keeperne får en større mulighet til å utvikle seg er glimrende, er ganske fort at keeperne blir glemt bort. Det at Nikolai skal kjøre ukentlig keepertrening fra 12 og oppover er utrolig bra. Hvis i tillegg de yngre lagene i SFK og lagene rundt omkring ser hvor viktig det er med keepere, og sørge for at man har mere enn en keeper å spille på i hvert lag, så blir ikke keeperne å føle seg alene sier en fornøyd sportslig leder»

nikko

Foto: Alex Holmsve

For Nikolai sin del er dette første gang han gyver løs på en egen gruppe, etter og vært med som keepertrener for Damelaget i 2016, men han har planen klar på hva han ønsker å ha fokus på.
«Planen min nå er og forbedre basisferdighetene hos jentekeeperne nå, samt at fokuset må være å få dem til å være sikre på seg selv som sisteskanse, å gjøre ting enkelt. Dette er også noe av motivasjonen min til å være med på dette å se at jentene lykkes i både utførelse og trening å at de skal klare å ta det med seg ut i kamp. På sikt ønsker vi også selvfølgelig at vi kan kunne være med å bidra til at keepere i naboklubbene også skal kunne delta her, sier en spent og motivert keepertrener»

Lill

Foto: Alex Holmsve

Steinkjer Fotballklubb ønsker Nikolai og jentene masse lykke til i utviklingen videre i 2017